Битката за безспорната титла  в тежка категория между Тайсън Фюри

...
Битката за безспорната титла  в тежка категория между Тайсън Фюри
Коментари Харесай

Битката Фюри - Усик пред почти ситурен провал

Битката за безспорната купа  в тежка категория сред Тайсън Фюри и Олександър Усик, избран за 29 април на Уембли в Лондон, няма да се състои, съгласно мениджъра на украинеца. „ Без значение какъв брой взаимни отстъпки правеше Усик, другата страна настояваше за още “, сподели Егис Климас, представен първо от Стив Ким.

Между двата лагера се води дълга словесна война и до момента в който се обсъждаше дата 29 април и Уембли като място, нищо не бе доказано публично. Франк Уорън, промоутърът на Фюри, се надява, че договорката може да бъде възкресена през идващите 24 часа, само че вероятността за това е дребна. Миналата седмица Циганския цар настоя, че дуелът несъмнено е в ход и че влиза в затъмнение на обществените медии по време на подготовката за дуела.

Но мениджърът на украинеца и дълготраен консултант Климас разгласи, че в случай че дуелът не е контрактуван, Усик ще премине към наложителна отбрана на купата си на WBA против Даниел Дюбоа. Климас сподели пред SNAC: „ Ако тази борба ще се случи, ще е единствено на 29 април. Или просто ще бъде анулирана и ще продължим със наложителната отбрана “.

Фюри и Усик реализираха съглашение за разделянето на приходите 70:30 в интерес на британеца, само че не може да се вземе решение за други основни условия, съгласно ESPN. Медията твърди, че 35-годишният украинец е спрял подготвителния си лагер. Президентът на WBA Жилберто Мендоса преди този момент сложи краен период до 1 април за сключване на документите, тъй че време за договаряния не остана.

 Феновете бяха обезверени да видят по какъв начин двамата състезатели в тежка категория се срещат в нещо, което би било голяма борба за всички трофеи. Усик държи купите на WBA, WBO и IBF в тежка категория, като ги отбрани неотдавна против Антъни Джошуа, а Фюри е първенец на WBC.

WBA евентуално ще подреди на Усик да се бие с Дюбоа, в случай че не бъде открито решение сред двата лагера в близко бъдеще.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР